Hvor vælger man det klogeste MC lån?

Hvor vælger man det klogeste MC lån? 

Er man på udkig efter en hel ny bil eller vil have opgraderet den gamle ud med en ny, men har ej finanserne til det? Så kan et billån være en god løsning for dig. Når man skal have et billån er der som udgangspunkt to udgaver ; om det skal være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Differensen på de 2 er at långiveren kan tilbyde billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, altså at långiveren har delvist ejerskab i faretøjet. Det vil derfor sige, at hvis man som låneren ej følger betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og sælge bilen for dermed at kunne indfri det billån man har optaget. Det kan være en fordel, når du overbevist om at en kan indfrie ens betalingsbetingelser over løbetiden, da det her oftest kan være billigere for låntageren at tage dette billån. Da renten over låneperioden tit er mere lukrativt. 

Afgørende faktorer at være opmærksom på, når en starter et billån 

De to smarte elementer man skal kigge på, hvis du skal optage et MC lån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører man låner af giveren for at kunne tilskrive sig båden. Løbetiden er den periode, som lånet skal afdrages over. Lånebeløbet er altså den mængde likvider du skal anvende til erhvervelsen af bilen. Så det er noget du selv kan reguleres på alt efter af hvilken båd man slutter med at købe. afdragsperioden kan ligeledes reguleres alt efter hvor mange penge man har råd til at afdrage bådlånet på månedligbasis. billånet kan faktisk blive mereomkostningstungt ved at du har en lang afdragsperiode.  

Hvordan bør du påbegynde ens MC lån? 

Når man skal vælge hvordan en skal tage sit billån er det vigtigt at kigge på den enkelte rente på det billån du vil have. Eksempelvis, når man sidder og bør have en ny billån er det rart at have overblik over om man har råd til at foretage det billån. En god måde at holde overblik er at tarte en samtale med sin bank for at høre hvordan din økonomi ser ud og hvad man har råd til. Her kan du naturligvis justere det en my afhængig efter om du finder sin ønske båd og så kan man hæve det en smule. Det er selvfølgelig at beslutte noget, som du kan betale på længere sigt. Hvis du bør træffe hvordan ens billån skal se ud er det rart at forstå hvor mange likvider man har i sit månedlige budget til at afbetale på det pågældende bådlån.  

Ny eller gammel bil 

Det er klogt at man har med i beregningen den automatiske værdi nedsættelse som bilen får over perioden. Og om du kan komme ud af et for stort bådlån, for når motorcyklen har fået så stor en værdiforringelse, så man ikke kan figøre sig af bådlånet ved at sælge den. Sidder man og betaler for luft og det er selvfølgelig det du helst vil undgå. Derfor er det klogt, at du ved at det er denne båd man vil have over en længere periode. Ved en ny båden får de den største værdiforringelse, hvis båden kører fra forhandleren. Derfra falder motorcyklen ej så stejlt i værdi. Når man kigger på en ældre udgave, som er benyttet eller andet er det vigtigt at du for tjekket standen af motorcyklen.  

Så hvis man beslutter at afbetale MC lånet over 10 år, men du sælger båd efter 5 år, så afbetaler man muligvis på en motorcykel man ikke mere har, hvilket ej er klogt.  

Når man eksempelsvist skal få en motorcykel og derfor har behov for et MC lån, så er der nogle regler for at du kan påbegynde et MC lån.  Man bør være fyldt enogtyve år gammel, man bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som låntager er der 2 valg i henhold til om det bør være med eller uden udbetaling, altså, at du forudbetaler en mængde af det samlede beløb fra køb af. De fleste långivere kræver i dag, at du lægger 10-tyve % af det hele beløb af fra starten af købet af en ny bil.  
 
Det kan være utrolig smart at indhente tilbud fra flere differentierede långivere før man påtager en beslutning om hvor man bør tage ens bådlån henne, da der som tit er en forskel. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *