Afbetaling kan være et alternativ – men er det godt eller skidt?

Du er som så mange andre sikkert nærmest flasket op med at gæld er en dårlig ting, og hvis det endelig skal til, så skal du henvende dig i banken. Det er bare ikke altid længere sandheden. I mange tilfælde kan det faktisk både være svært og dyrt at få lov at låne penge i banken.

Gæld er ikke altid godt men i en tid med negative renter og hvor vores behov og livssituation hurtigt kan ændre sig så kan gæld være et udmærket alternativ som ikke nødvendigvis betyder at du står i den direkte kø til at blive deltager i det næste luxusfælden-program.

Hvad kan jeg købe på afbetaling

De fleste vælger allerede at købe bil og bolig på afbetaling, men også de mere dyre forbedringer såsom nyt køkken, badeværelse eller energiforbedringer i boligen foretages på afbetaling.I dag er det dog blevet muligt at købe næsten selv de mindste forbrugsvarer, som tøj, underholdning, elektronik og ferier på afbetaling. Og er det egentlig en god ide? I nogle tilfælde er svaret ja.

Nemafbetaling.dk kan du få et samlet overblik over de fleste produkter der tilbydes på afbetaling

Sørg for at have overblik

Der hvor gæld bliver farligt er når man som forbruger mister overblikket, og hvis man stifter mere gæld end man har brug for. Med mulighederne for at købe på afbetaling er der desværre mange der bliver lokket til at købe varer som de egentlig ikke har råd til. Så inden du køber noget på afbetaling handler det om at skabe sig et overblik, lægge et budget simpelthen og se om du har råd til udgiften de næste antal måneder.

Dette skal også gøre sig gældende hvis du bliver arbejdsløs, syg eller på anden måde går ned i indkomst eller får højere udgifter.

 

Hvornår er afbetaling en god ide

Du kan nogen gange stå i en situation hvor et nyt køleskab ikke rigtig kan vente, eller vinterstøvler til børnene, og af og til kan man også sagtens trænge til en ferie som man ikke umiddelbart kan få hvis man først skal spare op.

At låne i banken kan faktisk være dyrere end at købe på afbetaling da mange butikker tilbyder både rentefri og gebyrfrie løsninger.

 

Med afbetaling får du mulighed for at dele en stor udgift, som du ellers ikke havde råd til, op i mange små.

 

Du kender dine månedlige udgifter, og har luft i dit budget til uforudsete hændelser.

En tanke om “Afbetaling kan være et alternativ – men er det godt eller skidt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *