Sådan gør du julen mere hyggelig

Julen er hjerternes fest. Men hvad nu, hvis den ikke lige føles sådan og vi i familien trænger til lidt hjælp for at finde frem til den gode julestemning? I så fald er der ingen grund til at stresse. Det er nemlig meget normalt, at den travle hverdag kan gøre det svært at finde den rette stemning. Heldigvis kan man arbejde på at skabe plads til at få hyggen til at vokse. Læs med her.      

Tænk i familievenlige vaner

Familievenlige vaner er lidt et must, hvis hyggen skal have lov til at være der. Når man er sammen og skal hygge som familie, er det væsentligt, at det er familien, som er i fokus. Det betyder, at det er en god idé at man aftaler, at når familien skal hygge, så er der ingen telefoner, computere eller andet, der får lov til at være der og distrahere. Faktisk kan man gå skridtet videre og lave regler om, at man f.eks. slet ikke bruger sine gadgets mellem 16-19 i hele december måned, så familien er i fokus.

Dyrk hyggen                     

Hygge er mange ting. For børnefamilier er det ofte at sidde ned sammen og lave de samme ting. Det kan derfor være smadderhyggeligt, at man blot finder gamle aviser eller køber nyt papir til at klippe julepynt eller lignende. Dette hyggelige og kreative hjørne plejer at være en stor succes.

Ligeledes kan det være en smart idé at skabe rammerne omkring mørket. At have mørke uden for kan gøre livet inde i huset varmere i sit udtryk. Brug derfor julebelysning i både elektrisk og levende form til at skabe en skøn atmosfære.

Dertil er god juleslik naturligvis en sikker vinder. Og børnene elsker december af selv samme årsag.

Planlæg

Der er næppe nogen vej uden om det. For med et ofte stramt program – også i december – er det en god idé at planlægge, hvornår man særligt vil hygge sammen. Det kan f.eks. være ved at afsætte en ugentlig dag eller nogle aftener i løbet af ugen til at være sammen derhjemme.

Så sæt et kryds i kalenderen og hold hinanden op på jeres aftale.

 

33 tanker om “Sådan gør du julen mere hyggelig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *