Dyrk teateret på en højskole

Der er flere og flere unge mennesker, der drømmer om at få en karriere inden for skuespillets kunst. Drømmen om at stå på et teater eller medvirker i Tv-serier eller film er stor og trækker i særligt de unge mennesker.

Men mange har drømmen, så hvordan realiserer man den?  

Studér de bedste

Hvis man gerne vil lære at blive en god skuespiller, giver det mening at studere dem, der er allerbedst. Der findes mange videoer online (på f.eks. YouTube), hvor der folk gennemgår nogle af de mest legendariske scener fra filmhistorien og nedbryder skuespillerens arbejde i dele. På den måde kan du lære om, hvad de bedste gør for at levere mesterligt skuespil.

Det vil også med tiden give dig en god forståelse for, hvorfor noget virker, og noget dermed ikke gør.

Gå den rette vej med din uddannelse

Det at se andre udøve godt skuespil giver en god grundforståelse for, hvad der sker. Men der vil også være behov for at arbejde mere intensivt og dybdegående med både det teoretiske og det praktiske. Det kan nemlig være svært at afkode noget og afprøve det, hvis ikke du får en feedback på din udfoldelse. På en skole eller uddannelse vil det dog give dig mulighed for at få den feedback. Derfor kan du med fordel tænke på allerede at bruge et eventuelt ophold på efterskole på en, hvor de har en særlig linje, der kan gøre dig til en bedre skuespiller. Det kan du også supplere i din mere voksne uddannelsesretning, hvor du f.eks. kan tilmelde dig en teater højskole, inden du senere søger ind på en decideret skuespilleruddannelse. Det handler om at suge erfaring og input fra gode undervisere til sig, så man får mest mulig ballast i forhold til en fremtidig karriere.

Søg en masse mindre jobs og få erfaring

Det kan være en rigtig brugbar ting at stifte bekendtskab med den rigtige verden inden for skuespil. Det kan f.eks. være ved at søge roller som statist i en produktion – og senere søge en større rolle. På den måde får du praktisk erfaring og lærer at samarbejde med andre samt begå dig bag kameraet på et filmset.

31 tanker om “Dyrk teateret på en højskole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *