Så let er det at få en bøde, når du cykler

Der er i dag rigtig mange, der vælger at hoppe op på cyklen, når de for eksempel skal til og fra arbejde, studie, fritidsaktiviteter, sociale besøg eller andet. Det er også ofte den, der vælges, når man lige hurtigt skal have handlet lidt ind eller hentet børnene fra børnehaven.

Den har derfor mange gode funktioner. Og derfor er det også de færreste – i hvert fald i de større byer, der kan forestille sig en hverdag uden den. Det kan nemlig begrænse dem markant.

Derfor bør du altid kende til de regler, der gælder, når du cykler i trafikken

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så ved du måske allerede også, at der er en lang række regler og love forbundet med det at cykle. For når man færdes i trafikken, skal det altid ske sikkert og inden for de regler, der er bestemte.

Sker det ikke kan det komme til at koste dyrt. Det er både noget, der gør sig gældende med de uheld der kan ske, men også med de bøder, som du kan risikere at få for din færdsel. Og netop derfor bør du altid have et overblik over de regler, der gør sig gældende samt de bøder, du kan risikere at få.

Find hele oversigten med møder online

Lyder det som værende en god ide, og vil du gerne sikre dig selv, dine medtrafikanter og dine pengepung, når du hopper op på cyklen? Så se hele oversigten med bøder du kan få for din færdels i trafikken på cykle.

Det kan være, at du allerede er bekendt med de forskellige regler, der gør sig gældende, men det kan også være, at listen kan være en øjenåbner for dig, således det fremover er sikret, at du overholder alle love til punkt og prikke.

Så dyrt kan det blive, hvis din cykel ikke er i en ordentlig stand

Vidste du for eksempel, at det er dit ansvar at holde styr på, at bremser og lygter virker på din cykel? Det betyder, at din cykel altid skal være i en god stand og indeholde alt det lovpligtige udstyr, inden du bevæger dig ud i trafikken – og gør ikke det, kan det komme til at koste dig en bøde.

Og her er det ikke småpenge, vi snakker om. Den vil nemlig lyde på hele 700 kroner. Men det er ikke det hele. Er det for eksempel reflekser, der mangler, vil bøden lyde på 700 kroner per refleks!

Det er altid dit ansvar at køre ordentligt

Kører du ikke ordentligt på din cykel, vil det selvfølgelig også kunne koste dig en bøde. Når man færdes i trafikken, hvad end det er i bil eller på cykel, skal det foregå forsvarligt blandt andet fordi, der skal tages hensyn til fodgængere. Kører du for eksempel en fodgænger ned, vil det altid være din skyld – også selvom, at fodgængeren gik over for rødt eller i den forkerte side af vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *