Når en øl bliver til mange

Hvornår er en øl ikke bare en øl? Det er det spørgsmål, som mange mennesker stiller sig selv, når de finder ud af, at de drikker mere, end de burde. Det kan være svært at vide, hvornår man har et problem med alkohol, men der er afslørende tegn på alkoholisme. Der kan være flere forskellige eller mange tegn:

  • Et tegn er, hvor meget tid du bruger på at tænke på at drikke eller finde på undskyldninger for, hvorfor det er okay at drikke lige nu.
  • Et andet tegn er, hvad dine venner og familie siger om din adfærd omkring alkohol; hvis de bekymrer sig om dig, er det måske på tide at tage et kig på dig selv!
  • Et andet vigtigt tegn er, hvor meget du drikker. Hvis du opdager, at du hver aften, efter arbejde eller i weekenden drikker mere end en øl (eller et glas vin), er det på tide at gøre status og se, om denne adfærd er blevet et problem for dit liv.

Det virker måske ikke som store problemer nu, men virkningerne på din livet kan gradvist snige sig ind på dig, indtil alkoholen begynder at tage overhånd over alt. Det er nu, du skal spørge dig selv: Har jeg brug for hjælp?

Få hjælp til dit alkoholmisbrug

Føler du, at dit drikkeri er ved at blive et problem for dig selv eller andre? Så har du brug for hjælp til at finde ud af, hvordan du kan stoppe det, for det kan være uoverskueligt, og rigtig svært, at stoppe selv. Hvor der er vilje, er der vej, og derfor er det heller ikke umuligt, at du kan stoppe med egen fri vilje. Det er hårdt, men ikke umuligt. Men der kan være flere årsager til, at man ikke ønsker, at så professionel hjælp fremfor at klare det selv. Der er helt sikkert noget tabu-belagt, ved at man skal erkende sit misbrug. Men der er også en lang vej fra at erkende sit misbrug til at søge om hjælp udefra. Nogen vælger derfor at tage en kold tyrker, som man siger, og stoppe selv.

Men man skal heller ikke undervurdere, at det også er en mulighed at søge om professionel hjælp til en alkoholbehandling. Her kan man blive tilknyttet et behandlingssted, hvor der er folk omkring én, som forstår præcis de tanker og handlinger bag, som en alkoholiker gør sig. Man får forståelse, og man får hjælp i form af værktøjer, som man kan benytte, ikke kun under behandlingen, men også resten af sit liv, så man ikke ender som alkoholiker igen.

Risiciene, hvis man ikke stopper med at drikke

Det kan være svært at holde op med at drikke. Men det er også meget farligt ikke at gøre det på grund af de risici, man løber, hvis man fortsætter med denne adfærd

En stor risiko er langsigtede helbredsproblemer. Folk, der drikker for meget, har større risiko end andre for at blive syge og deres chancer for at få forskellige sygdomme stiger eksponentielt, når de ikke holde op med at drikke. Du kan f.eks. få et hjerteanfald eller skrumpelever. Mange mennesker får også psykiske problemer, når de ikke holder op med at drikke, derfor bør man tage det seriøst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *