Modtager du også en masse spam mails?

Lige for tiden bliver der tilsyneladende sendt en masse spam ud til danske mailadresser, og disse er endda også skrevet på dansk. Der bliver prøvet med alle mulige former for titler, brødtekst, afsendernavne og alt muligt andet. Målet er at få dig til at åbne mailen og så klikke på et eller andet. Herefter havner du på en eller anden hjemmeside, hvor du skal foretage dig et eller andet. Det virker meget uskyldigt, men det er det bestemt ikke. Hvorfor skulle de ellers sende dig en mail helt uopfordret?

Dette kunne de være ude på

Det er selvfølgelig ikke muligt at sige, hvad disse mennesker prøver at opnå i alle tilfælde, men der er dog nogle ting, der går meget igen. Denne sektion vil fokusere på de typiske tilfælde, som du kan komme ud for. Husk altid at bruge din sunde fornuft, fordi den er ekstremt vigtig, når der er tale om emails.

Tyveri af kryptovaluta

Folkene bag alle disse emails ved godt, at mange danskere har købt en eller anden form for kryptovaluta, og den vil de gerne have fingrene i. En af fordelene ved kryptovalutaer er jo, at de er relativt anonyme og kan overføres på tværs af grænser. Dette udnytter de, og derfor kan det være, at du modtager rigtig mange emails, der er relateret til bitcoin. Den bedste måde at beskytte sig på er ved at anskaffe sig en hardware wallet.

Falske investeringer

Nogle gange lokker alle disse emails med, at du kan investere dine penge, og så vokser de meget hurtigt. Havde de nævnt, at pengene voksede på grund af investeringer i aktier, så havde du ikke troet på det. Men fordi at kryptovalutaer er kendt for at stige meget, når de endelig stiger, så bruger disse folk dette til at manipulere dig til at investere i falske investeringer. De lover alt muligt, og du kan se pengene på din konto på deres hjemmeside, men når du skal have pengene udbetalt, så opstår der pludselig “uventede” problemer. Prøv at søge på hjemmesidens navn på Google, inden du investerer. Rigtig mange er blevet snydt af netop sådan nogle hjemmesider, som promoveres igennem spam.

67 tanker om “Modtager du også en masse spam mails?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *