De bedste første fødevarer til din babys udvikling

Vi giver dig her nogle bud på de bedste, første fødevarer til din babys udvikling. Vi forklarer, hvorfor visse ting er gavnlige, hvilke næringsstoffer de giver, og hvordan du introducerer dem i din babys kost. Vi giver også råd om blandt andet portionsstørrelse, når man introducerer fast føde.

Den første mad du bør introducere til din nyfødte er modermælk eller modermælkserstatning, da disse er meget næringsrige og skræddersyet til babys behov. Amning / modermælk har mange fordele, bl.a. at det giver vigtige næringsstoffer, der hjælper med hjernens udvikling, såsom proteiner og fedtsyrer. Modermælkserstatning er også næringsmæssigt afbalanceret og beriget med vitaminer og mineraler, der er nødvendige for dit barns vækst og udvikling.

Når dit barn er klar, kan du begynde at introducere fast føde som et supplement til modermælk eller modermælkserstatning. Forskellige lande har deres egne traditioner for at introducere fast føde, men nogle af de mest almindelige første fødevarer er havregryn, moste grøntsager og frugter, pureret kød og fisk. Blødkogte grøntsager som f.eks. søde kartofler, squash og gulerødder er næringsrige valg, der giver mange vitaminer og mineraler til dit barns vækst. Du kan blandt andet læse mere omkring babymad her: https://www.semper.dk/bornemad/produkter/maelkesyrebakterier-baby/semper-draaber.

Frugt kan give fibre, A- og C-vitaminer, antioxidanter og andre gavnlige stoffer. Magre proteinkilder som pureret kød eller fisk giver vigtige næringsstoffer som f.eks. jern, der hjælper med dannelsen af røde blodlegemer. Grød lavet af havre eller byg er er også et godt valg, da det er let fordøjeligt og indeholder opløselige fibre. 

Når du introducerer fast føde, er det vigtigt at sørge for, at den er godt kogt, moset eller pureret, så den let kan synkes. Begynd med små portioner, og giv nye fødevarer én ad gangen for at identificere eventuelle allergier. Følg din mavefornemmelse og rådfør dig med din sundhedsplejerske, hvis du bliver i tvivl eller har spørgsmål. 

En tanke om “De bedste første fødevarer til din babys udvikling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *