6 ting, du skal være opmærksom på, når du finder dit nye kæledyr online

Det kan være en spændende oplevelse at finde et nyt kæledyr. Men det er vigtigt at lave research, før du tager et nyt dyr ind i dit hjem. Der findes mange online ressourcer, der kan hjælpe dig med at finde det perfekte kæledyr til din familie, men det er vigtigt at være opmærksom på de risici, der er forbundet med at adoptere dyr fra ukendte kilder. I dette blogindlæg vil vi nævne 6 ting, du bør være opmærksom på, når du finder dit nye kæledyr online!

Salgsdatoen – Kæledyr skal være fyldt, 8 uger før de må tages fra deres moder. Det er vigtigt for deres udvikling og socialisering. Derfor skal du holde med, hvornår der står, at de er født, og hvornår de kan afhentes. Hvis du skal se dyret, så sørg for at få et skriftligt bevis på datoerne.

Er dyret vant til familie og lyde? – Hvis du leder efter et familiedyr, er det vigtigt at finde et dyr, der er fortrolig med mennesker og andre dyr. Spørg sælgeren, om kæledyret har været i nærheden af børn og andre kæledyr før, og hvis det virker bange eller sky, er det måske bedst at kigge efter et andet dyr

Er prisen rimelig? – Især priserne er der stor fup med. Nogle sælger for at narre, andre for at tjene penge. Derfor er det vigtigt, at man er lidt naiv, hvad angår prisen. Hvis dyret er med stamtavle (med bevis) så er de som regel dyrere end blandinger. Men hvis du ser en ren race et sted, der er kattekillinger til salg, som næsten er for godt til at være sand, så er det formentning heller ikke.

Spørg om et besøg af dyret – Hvis sælgeren nægter at lade dig se dyret, før du køber det, er det et stort, rødt flag. Velrenommerede opdrættere og krisecentre vil altid gerne møde dig først for at sikre sig, at I passer godt sammen. Når du så ankommer til dyret, så start først med at observere dyrene. Sover de meget og virker lidt trist, så kan dyret været syg. De skal helt være livlige og frække i perioder.

Skriv en kontrakt – Dette er nok det vigtigste tip. Hvis noget går galt, har du noget at falde tilbage på. I kontrakten skal det stå, hvem der ejer dyret (du eller opdrætteren), at dyret er sundt og er vaccineret og afmasket. Den bør også angive en minimumsalder for kæledyret samt en fødselsdato. Det er vigtigt, fordi nogle skruppelløse opdrættere vil forsøge at sælge dig et sygt eller for ungt dyr

Undersøg opdrætteren/sælgeren – Når du har fundet et potentielt kæledyr, er det vigtigt at gøre dit hjemmearbejde om sælgeren. Spørg efter referencer, og tjek anmeldelser på nettet.

Der er rigtig mange ting, man skal være lidt opmærksom på, når man skal købe et nyt kæledyr til sin familie eller sig selv. Der er ofte mange penge involveret, og man skal derfor passe på, at man ikke støtter illegalt opdrætteri. Men hvor kan man sætte hunde til salg, tanker du måske? Det kan du faktisk gøre på mange sikre steder, såsom kæledyrsguiden.

34 tanker om “6 ting, du skal være opmærksom på, når du finder dit nye kæledyr online

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *