Sådan bager du den ultimative pizza

Pizza er en af de mest elskede retter i verden, og det er ikke svært at forstå hvorfor, den er så populær, som den er. Den sprøde bund kombineret med smagfulde toppings skaber en perfekt balance mellem smag og tekstur. Men hvordan bager man egentlig den perfekte pizza? Det får du en række gode råd til herunder.

Sådan vælger du de rigtige ingredienser

Dej er fundamentet for en god pizza, og derfor er det vigtigt at vælge de rigtige ingredienser. Du kan eksempelvis bruge enten en koldhævet dej eller surdej, da det giver en mere smagfuld og sprød bund. Herudover bør du udelukkende bruge mel af høj kvalitet – eksempelvis Tipo-00. Sørg for at dejen har fået tid til at hæve ordentligt.

Tomatsauce er også vigtig, da den giver smag og saftighed til pizzaen. Brug gerne friske tomater og tilsæt lidt olivenolie og hvidløg for at give ekstra smag. Ost og toppings skal vælges med omhu for at skræddersy din egen personlige favoritpizza. 

Brug enten mozzarella eller havarti, hvis du vil have en lidt mere cremet ost. Du kan også eksperimentere med andre typer af ost, hvis du har lyst til at prøve noget nyt. Til toppings kan du eksperimentere med alt fra skinke og pepperoni til svampe og spinat. Det er kun fantasien, som sætter grænserne.

Sådan bager og serverer du pizzaen

For at få den perfekte bund, er det vigtigt at bage pizzaen ved den helt rigtige temperatur. En god tommelfingerregel er at bage pizzaen i ca. 250 grader, hvis du anvender en almindelig ovn, da de ikke kan blive varmere. 

Bag den i ca. 8-10 minutter og brug gerne et bagestål, hvis du har sådan et. Samtidig er det vigtigt, at du ikke åbner lågen og kigger ind til pizzaen undervejs, da varmen på den måde slipper ud. Du får dog det bedste resultat, hvis du anvender en pizzaovn. Du kan se de bedste pizzaovne her.

Når pizzaen er færdigbagt, er det vigtigt at skære den i passende stykker og servere den straks, mens den stadig er varm. For at give ekstra smag kan du også dryppe lidt olivenolie og tilsætte friskhakket basilikum eller oregano. At bage den perfekte pizza er ikke svært, men det kræver tid og tålmodighed.

En tanke om “Sådan bager du den ultimative pizza

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *