Forkæl din sjæl med gourmetmad     

Der er dem, der lever for at spise, og så er der dem, der spiser for at leve. Måske kan man i realiteten ikke dele alle mennesker ind i så grove kategorier, men måske er der alligevel lidt om snakken?

Måltider opleves forskelligt

Nogle mennesker skal bare have deres måltider for at få næring, og så tænker de ikke så meget over, hvordan det ellers er tilberedt eller smager. Andre mennesker går op i mad med liv og sjæl, og for dem er det næste måltid mad en stor motivationsfaktor i deres liv. De har næsten ikke spist det sidste måltid, før de straks tænker på det næste.

Hvad skal vi have? Hvad skal vi købe ind? Hvilke retter skal vi lave? Skal vi prøve nogle nye opskrifter af? Ja, spørgsmålene står i kø, når man er motiveret for at gå op i den næste kulinariske oplevelse med liv og sjæl. Mangler man inspiration til mad og opskrifter, kan man med fordel kigge på websitet din genvej til god mad.

Lad smagene tale sammen

Det er de forskellige smage i munden som sødt, surt, bittert, salt og umami, der giver en fuldendt smagsoplevelse. Derudover er det de forskellige ingredienser, der er nøje udvalgt og helst økologiske, så de ikke indeholder skadelige sprøjtegifte.

Farverne er også væsentlige, når man taler om helhedsoplevelsen, hvor der gerne må være en flot farvepalet af stærke farver, så øjet kan blive stimuleret på linje med smagssansen.

Spis skønne måltider med frugt fra havens træer

Er man så heldig, at man har en have i tilknytning til sit rækkehus, villa eller villalejlighed, er der stor sandsynlighed for, at du/I har et eller flere skønne æbletræer. Det er træer, der skal passes, lige fra man planter dem, så de forbliver sunde og raske.

Her skal man huske at beskære dem, så de ikke vokser vildt i højden. Dernæst er det vigtigt at beskære sit discovery æbletræ, fordi der ellers kan udvikle sig svamp i træet. Har man sådan et skønt æbletræ, er der al mulig grund til at bruge æblerne i alskens lækre retter.

Æblemand, kom indenfor æblemand  

Mange børn har nok sunget denne klassiske børnesang, hvor man synger, at æblemanden skal komme indenfor. Her spørger man til om ”har du nogle æbler med til mig i dag? Tak skal du ha´”. Har man en have, kan man bare selv skaffe æblerne, og dernæst lave lækre desserter såsom æbletærte eller æbletrifli. Det kan være forskellige æblesorter, du bruger hertil.

Pisk noget flødeskum og lav lag med flødeskum, knuste makroner og æbler, du har kogt lidt i en gryde. Det er en sand himmerigsmundfuld, som du kan dele med familie og venner. Rigtig god appetit.

366 tanker om “Forkæl din sjæl med gourmetmad     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *