Skal du, eller nogle du kender, rydde et dødsbo? Hvis man aldrig har stået i situationen før, kan det opleves som ret diffust at forholde sig til. Der kan være meget praktisk, der skal gå op, og det kan hurtigt blive uoverskueligt.
På denne her side kan du klikke ind og finde mange flere brugbare informationer, der kan hjælpe dig i processen ved rydningen af et dødsbo.
Grib det praktisk an
Grib det an som en praktisk opgave. Hvordan skal du nå i mål over hvor mange dage? At planlægge dagene en efter en gør, at du får en plan, du kan følge, så du ved, hvad du skal nå den pågældende dag.
Få hjælp af andre
Det er helt okay at få hjælp af andre. Det giver naturligvis sig selv, hvis I fx er flere søskende, der kan stå sammen om det og hjælpes ad. Men hjælp udefra kan også bestå af en advokat og professionelle, der hjælper med at rydde dødsboet.
Med en advokat kan I få styr på de formelle ting omkring rydningen. Hvis I ikke kan blive enige, kan I fx få hjælp til, hvem der skal arve hvad, så I kan undgå stridigheder.
Se det som et ritual
Det er altid godt at have sig selv med, og det kan være følelsesmæssigt hårdt. Hvis du oplever det som hårdt, kan du forsøge at det hele rydningen som et slags ritual. Når rydningen af et dødsbo fungerer som et overgangsritual, kan du muligvis bedre indstille dig på, at du skal opleve det som en afslutning for derefter at komme videre.
Det kan være en fin måde at gå rundt og tage afsked med de mange forskellige ting og ejendele samt selve boet, du er ved at rydde. Og det kan være bedre følelsesmæssigt at skabe denne overgang for dig selv.
Pingback: grandpashabet